Достапни линкови

Ивановиќ: Се уште е жива идеjата за голема Албанија


Оливер Ивановиќ
Државниот секретар во Министерството за Косово и Метохија во Владата на Србија Оливер Ивановиќ изјави дека промоцијата на заедничкиот албанско косовски буквар е јасна порака дека не е згаснат духот за голема Албанија. Тој наведе дека никој во Србија не е против културна соработка на Албаницте, но промоцијата на заеднички буквар ја отрива и политичката позадина дека „духот за голема Албанија не е згаснат“.
XS
SM
MD
LG