Достапни линкови

Пад на еврото на 4 месечно ниво во однос на доларот


Еврото падна на 4 месечно најниско ниво во однос на доларот поради загриженоста дека Грција можеби ќе биде принудена да ја напушти еврозоната. Еврото денеска се менува за 1,27 што е најниско ниво од средината на Јануари. Падот е резултат на неуспехот да биде формирана влада на Грција која ќе ја гарантира примената на мерките за штедење и очекувањето повторно да бидат распишани избори во Грција.
XS
SM
MD
LG