Достапни линкови

40 проценти од БДП во Централна Азија е од криминал


Виктор Иванов
Повеќе од 40 проценти од Бруто Домашниот Производ во Централна Азија доаѓа од криминални активности, особено од илегалниот нарко-бизнис, изјави шефот на руската федерална служба за дрога Виктор Иванов. Тој истакна дека постои потреба од запирање на криминалните активности и со правни мерки да се креира нормална економија.
Иванов апелира до руските инвеститори да бидат поактивни во Централна Азија, додавајќи оти подобриот животен стандард е клучен за сузбивање на нарко-бизнисот во тој регион.
XS
SM
MD
LG