Достапни линкови

Еврозоната избегна рецесија


Еуростат, статистичката канцеларија на Европската унија, соопшти дека Еврозоната пријавила нула проценти раст во првите три месеци годинава со што е избегната рецесија. Аналитичарите предвидуваа пад на економската активност од 0,2 проценти во блокот сочинет од 17 земји по контракција од 0,3 отсто во последниот квартал лани. Податоците покажуваат дека Германија бележи економсјки раст од 0,5 проценти поради засилен извоз, што помогнало Еврозоната да избегне рецесија.
XS
SM
MD
LG