Достапни линкови

ОН-позитивен развој на Косово, но статус кво не значи стабилност


Шефот на мисијата на ОН во Косово Фарид Зариф
Шефот на мисијата на ОН во Косово Фарид Зариф изјави пред членовите на Советот за безбедност дека во изминатите три месеци е забележан позитивен развој на регионот, вклучувајќи ги и успешни избори во Србија и Косово и напредокот на Србија на патот кон ЕУ. Но, според него, нотирани се негативни трендови во однос на безбедноста и криминалот, особено во етнички мешаните средини во Северно Косово.
Зариф додаде дека стаус кво ситуацијата не значи стабилност.
XS
SM
MD
LG