Достапни линкови

Зголемен одлив на пари од Русија


Руското министерство за економија соопшти дека одливот на пари од земјата достигнало 8 милијарди американски долари во текот на Април годинава, што ги има надминато владините проекции. Заменик министерот за економија Андреи Клепач рече дека 35 милијарди долари се одлиени од земјата во првиот квартал годинава. Руската централна банка, од друга страна, предвидува зголемување на прливот на нето капитал во земјата во текот на мај.
XS
SM
MD
LG