Достапни линкови

Влијателниот германски магазин Шпигел ја повика Грција да ја напушти еврозоната. Под наслов ,,Акрополис адио. Зошто Грција мора да го напушти еврото,, Шпигел оценува дека излегувањето на Грција сега можеби било најдобрата опција. ,,Грците никогаш не беа зрели за европската валута, а тоа не се ни денес. Обидот да се направи земјата позрела преку реформи пропадна,, пишува Шпигел.
XS
SM
MD
LG