Достапни линкови

Ујгурите на конгрес за независност од Кина


Околу 200 ујгури од целиот свет се собраа во Токио на петдневен состанок како притисок за нивниот случај за независност од Кина. Повеќето ујгури велат дека се жртви на маргинализација и злоставување од државните служби, како и на доселување на милиони хан кинези на нивната територија која се наоѓа во северозападниот дел на Кина.
XS
SM
MD
LG