Достапни линкови

Европскиот суд одби барање на радикален свештеник


Радикален свештеник обвинет за инспирирање на терористичките напади на 11 Септември во САД ја загуби легалната битка преку која ги предизвикуваше британските власти, кои сакаат да го депортираат на судење за тероризам во Јордан. Абу Куатада од Европскиот суд за човекови права побара реферирање на неговиот случај пред панел сериозни судии. Судот го одби барањето. Со тоа се создава можност британските власти да го екстрадираат обвинетиот во Јордан, после десетгодишно судско натегање.
XS
SM
MD
LG