Достапни линкови

Попоски: Македонија има интерес од посветеност од Грција


Македонија има интерес Грција да има влада која е искрено посветена на надминување на билатералниот проблем кој јужниот сосед ни го наметна, изјави министерот за надворешни работи Никола Попоски на средба со новинарите. „Исклучително важно за Република Македонија е да има репрезентативен, но пред се посветен партнер и соговорник во Република Грција. Која било ситуација по избори која не би довела до соодветен соговорник, кој не би имал интерес за надминување на името би било препрека“ рече Попоски.
XS
SM
MD
LG