Достапни линкови

Осудено семејство за тортура на авганистанска невеста


Сахар Ѓул
Авганистанскиот Врховен суд го осуди семејството на сопругот на 15 годишната Сахара Ѓул за тортура и злоупотреба. Случајот на Ѓул, која била присилена да се омажи предизвика осуда во земјата и од меѓународната заедница, кога во декември се дозна дека таа била малтретирана со месеци.
Нејзиниот сопруг и сите членови на неговото семејство се осудени на 10 години затвор. Тие ја држеле Ѓул во подрум шест месеци и се обидувале да ја принудат да се проституира.
XS
SM
MD
LG