Достапни линкови

Турција ја подржува Босна во евро-интеграциите


Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu
Турција ја подржува БиХ заедно со цел Балкан да се интегрира во европските текови, изјави министерот за надворешни работи на Турција, Ахмет Давутоглу.
Според Давитоглу, за Балканот потребно е да се размислува како за дел од Европската Унија со што ќе се обезбеди трајна стабилност и безбедност за целиот регион, изјави министерот за надворешни работи на Турција, Ахмет Давутоглу при посетата на Босна и Херцеговина
XS
SM
MD
LG