Достапни линкови

Невработеноста во САД и натаму паѓа ама забавено


Невработеноста во САД во Април падна на 8,1 насто, но се креирани помалку, само 115 илјади работни места, што е најмалку во изминативе 6 месеци. Во Март невработеноста беше 8,2 насто.
Според аналитичарите, бавното опоравување и стагнацијата во растежот на работните места, може да им наштетат на изборните шанси на Претседателот Барак Обама, кој од неговиот противник е обвинет дека не ги презема вистинските чекори во економијата.
XS
SM
MD
LG