Достапни линкови

Првомајкси протести во Албанија


Конфедерацијата на синдикатите на Албанија денеска организираше протест пред владата во Тирана по повод меѓународниот ден на трудот Први Мај. Претседателот на организацијата Кол Никола во своето обраќање посебно се задржал на, како што рекол, алармантниот број на невработени кој постојано се зголемува. Според него, многу работници се отпуштени бидејќи во процесот на приватизација на значајни објкети не бил консултиран синдикатот.
XS
SM
MD
LG