Достапни линкови

Рестрикција при продажбата на марихуана во Холандија


Канабис
Во делови на Холандија од денеска канабисот ќе се продава само на жителите на земјата. Со тоа започнува новата политика на земјата која марихуана им продаваше и на сите странци.
Сега жителите на јужна Холандија ке се регистрираат за таканаречени „канабис картички“ за да купуваат марихуана во кафулињата. Иако, технички марихуаната е забранета, мали количества се дозволени.
Главниот град Амстердам им се противи на овие мерки, но некои холаѓани ги одобруваат затоа што им било смачено од сообраќајните гужви, од метежот на дилерите кои им продаваат дрога на милионите странци кои доаѓаат во Холандија поради либералните закони.
XS
SM
MD
LG