Достапни линкови

Во светот се одбележува 1.мај


Денеска се одбележува 1.мај,меѓународниот ден на трудот.Најавени се традиционални собири на работниците во Приз,Мадрид,Атина и во други градови.
Активистите во неколку држави во САД планираат да го одбележат 1.мај со маршови,штрајкови,демонстрации и активности во знак на протест против растечката економска нееднаквост.Меѓунардниот ден на трудот во 80 држави е празник, но не и во САД.
XS
SM
MD
LG