Достапни линкови

ОБСЕ - постигнат е договор за српските избори на Косово


ОБСЕ потврди дека е постигнат договор за улогата на олеснувач, која ќе ја има организацијата, во организирањето српски парлементарни и претседателски избори на Косово.
Републичката изборна комисија утврди дека изборите на територијата на Косово ќе се одржат на 90 избирачки места, односно на вкупно 28 локации.
Српските парламентарни и претседателски избори ќе бидат одржани на 6 мај
XS
SM
MD
LG