Достапни линкови

Новиот Предлог закон за лустрација пред пратениците


Собранието на Република Македонија денеска ќе ја продолжи 29 та седница на чиј дневен ред е Предлог законот за определување услов за ограничување за вршење јавна функција, пристап на документи и објавување на соработката со органите на државната безбедност во прво читање, поднесен од група пратеници.
Пред Собранието се и повеќе точки од сферата на судството, администрацијата, финансиите, социјалата, културата, екологијата и земјоделството.
Ќе се расправа по предлозите за избор на судии на Уставниот суд на Република Македонија и за избор на членови на Советот за радиодифузија.
XS
SM
MD
LG