Достапни линкови

Серија од три екплозии во украински Дњепропетровск


Во украинскиот град Дњепропетровск одекнале три експлозии при што, според властите, биле повредени најмалку 14 луѓе.
Според полицијата, најпрвин во канта за отпад кај трамвајска станица била сместена експлозивна направа при што 5 лица биле повредени. Еден час подоцна експлодирала втора бомба во близина на железничка станица. Таму 7 луѓе биле повредени. Потоа во градот одекнала уште една експлозија при што биле повредени уште три лица.
XS
SM
MD
LG