Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Шпанија


Кредитната агенција Стандард и Пур го намали рејтингот на Шпанија од „А„ на „БББ+“, со образложение дека перспективите за оваа земја се негативни. Намалениот кредитен рејтинг значи дека Шпанија ќе плаќа повисоки каматни стапки за нејзините задолжувања.
XS
SM
MD
LG