Достапни линкови

Преструктурирање на грчкиот долг кон стопанството


Грција заврши со преструктуирањето на долгот кон приватните кредитори, постигнувајќи учество од 96,9 отсто, објави Министерството за финансии во Атина. „Задоволни сме од резултатите од операцијата за размена на обврзници,“ рече министерот за финансии Филипос Сахинидис. Се работи за операција за отпис на нешто повеќе од половината од 205,5 милијарди евра долг на државата кон приватните кредитори.
XS
SM
MD
LG