Достапни линкови

Хакерски напад на системите во иранско министерство


Иранските власти потврдија дека имало сајбер напад на компјутерските системи во Министерството за нафта. Надлежните велат дека посебен тим бил составен со цел да се спречат нападите. Иранските агенции пренесуваат изјави на државни службеници кои објаснуваат дека компјутерскиот вирус, кој бил програмиран да брише податоци, не ги оштетил важните информации. Во 2010 година иранските компјутерски системи беа нападнати од софистициран компјутерски вирус познат како „Стукснет“, кој напаѓал податоци поврзани со активности за збогатување ураниум.
XS
SM
MD
LG