Достапни линкови

Најавени активностите за Денот на Европа во Македонија


Шеф на Делегацијата на ЕУ во РМ Аиво Орав
Повеќе од 30 активности вклучува овогодинашната прослава за Денот на Европа - 9 Мај што ја организира Делегацијата на Европската унија во Македонија во партнерство со Секретаријатот за европски прашања и Европското движење на Македонија. Според амбасадорот на ЕУ Аиво Орав, целта на активностите е да се одбележи 62 роденден на Европската унија и да е приближи процесот на евроинтетграции до граѓаните.„ Токму затоа настаните ги организираме во Скопје и во повеќе други општини за да допреме до што повеќе граѓани“ рече амбасадорот Орав.
XS
SM
MD
LG