Достапни линкови

Комеморација за жртвите од Јасеновац


Комеморација за жртвите од логорот на смртта Јасеновац денеска се одржа во Република Српска, во Долна Градина и во Хрватска, со пораката на државните врвови на Хрватска и Србија и претставници од Република Српска дека злосторствата не смеат да се заборават и мирот да се брани како најголемо добро. Претседателот на Советот на меморијалното подрачје Јасеновац Карица Седмак ги изнесе најновите податоци за 82.085 жртви, од кои 20.038 биле деца.
XS
SM
MD
LG