Достапни линкови

Салех со критики за Арапската пролет


Али Абдула Салех
Поранешниот лидер на Јемен Али Абдула Салех ја критикуваше арапската пролет, серија бунтови кои настанаа во земјите од блискиот исток и северна африка минатата година. Салех рече дека револуциите во Тунис, Египет, Либија и во другите земји придонеле за деструкција на нациите, дополнувајки дека немирите во Јемен, кои траеа една година, предизвикале милионски трошоци. Саллех го критикуваше и договорот согласно кој лидерот отстапи од функцијата во Февруари и му ја предаде власта на новиот претседател Абед Рабо Мансур Хади.
XS
SM
MD
LG