Достапни линкови

ММФ е задоволен од ветувањата за кризните фондови


International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde
Меѓународниот Монетарен Фонд досега доби ветувања за над 430 милиони долари за новите фондови за кризни интервенции.
Директорот на ММФ Кристин Лагард во Вашингтон изјави дека ветувањата, пред се на БРИК групата: Кина, Русија, Индија и Бразил помогнаа да бидат исполнети целите.
ММФ побара вакви фондови по ветувањето дека десетици милијарди долари ќе бидат потребни за спас на Португалија, Ирска и Грција
XS
SM
MD
LG