Достапни линкови

Тодоров: здравствениот систем не е загрозен


министерот за здравство Никола Тодоров
,,Намалувањето на средствата во буџетот на Министерството за здравство нема да се одрази на функционирањето на здравствениот систем. Нема да дозволиме да има недостиг од инсулин, лекови, медицински материјали, плати за лекари,,. Ова денеска го изјави министерот за здравство Никола Тодоров. Тој посочи дека ќе има намалување на средствата во износ од 500 милиони денари, но тие ќе бидат префрлени во Фондот за здравствено осигурување.
XS
SM
MD
LG