Достапни линкови

ЕП се согласи за споделување на податоци на авио-патниците


Европскиот Парламент го одобри контроверзниот договор со кој податоците на патниците кои го користат авионскиот собраќај ќе им бидат достапни на властите во САД. Според договорот, името на патникот, неговиот телефон, бројот на кредитините картички, како и здравствената состојба ќе му бидат достапни на Американскиот департмент за домашна безбедност.
Договорот се однесува на сите патници кои летаат меѓу ЕУ и САД.
XS
SM
MD
LG