Достапни линкови

Министерски состанок на НАТО во Брисел


Андерс Фог Расмусен, - Генерален секретар на НАТО, Брисел 18.04.2012
Министрите за надворешни работи и за одбрана на 28-те земји членки на НАТО, на дводневниот состанок во Брисел, расправаат за военото повлекување од Авганистан. Поголемиот дел од 130-те илјади НАТО војници треба да си заминат од Авганистан до 2014-та година. Утре, на министерскиот состанок на НАТО ќе присуствува и рускиот министер за надворешни работи, а ќе се расправа за планот на НАТО за против-ракетна одбрана во Европа, на што Русија остро се спротиставува.
XS
SM
MD
LG