Достапни линкови

Конференцијата на ОБСЕ фокусирана на граничната безбедност


Дводневната министерска конференција која денеска заврши во Виена беше фокусирана на граничната безбедност во Централна Азија, откако меѓународните воени сили ќе се повлечат од Авганистан во 2014 година. ОБСЕ соопштија дека на конференцијата било заклучено дека меѓународната заедница мора да обезбеди поддршка на земјите од Централна Азија со цел да ги зајакнат нивните граници до 2014 година за да се спречи илегалната трговија со луѓе и дрога, како и за ширењeто на тероризмот.
XS
SM
MD
LG