Достапни линкови

Финансиската криза немала влијание врз воените буџети на Русија и Кина


Русија и Кина се меѓу неколкуте држави кои ги зголемиле воените буџети минатата година и покрај глобалната финансиска криза.Според Меѓународниот Мировен Истражувачки Институт во Стокхолм зголемувањето на воените буџети во САД и Европа изнесува околу 0,3 проценти,додека Русија го зголемила трошењето за околу 9,3 проценти.
Според ова истражување Русија е трет светски најголем потрошувач на армиско вооружување, додека Кина и натаму е зад САД.
XS
SM
MD
LG