Достапни линкови

Лада Рива нема повеќе да се произведува во Русија


Понов модел на Лада
Рускиот автопроизводител Автоваз соопшти дека ќе го прекине производството на Лада Рива, поради намалената продажба. Лада Рива е прв пат произведена во 1982 година и во Русија е позната како седумка поради бројот на моделот.
Нејзината прдажба се намалила за 72 проценти во првиот квартал, бидејќи купувачите избирале понови модели на автомобили.
XS
SM
MD
LG