Достапни линкови

Во Осло започна процесот против Бреивик кој лани уби 77 луѓе.


Вака десничарскиот фанатик Андерс Бехринк Бреивик кој лани уби 77 луѓе денеска упати поздрав вои судот во Осло
Денеска во Осло започна процесот против десничарскиот фанатик Андерс Бехринк Бреивик кој лани уби 77 луѓе. Тој изјави дека не се чувствува виновен.
Триесет и три годишниот Бреивик се соочува со обвинија за тероризам и масовно убиство во летниот камп на Норвешката Лабуристичка Партија.
Бреивик, кој ја одбива легитимноста на судот, изјави дека убиствата биле знак на протест против имиграционата политика на земјата.
Негова цел била да ја заштити Норвешка од муслиманите.
XS
SM
MD
LG