Достапни линкови

Португалија го ратификува ЕУ договорот за буџетска дисциплина


Португалија денеска стана првата земја членка на Европската Унија која го ратификува договорот за буџетска дисциплина. За договорот гласаа 204 пратеници, а само 24-ца беа против. Договорот за фискална дисциплина предвидува зајакната контрола на државните финансии и казни за оние земји кои ќе имаат повисок дефицит од предвидениот.
XS
SM
MD
LG