Достапни линкови

Оние кои малку спијат, полесно заболуваат од дијабетис


Вработените кои работата на смени, имаат значително поголеми шанси да заболат од дијабетис или да се здебелат, поради недостатокот на квалитетен сон, покажала една научна студија во САД. Научниците ги анализирале животните навики на 21 испитаник во експериментални услови, почнувајќи од тоа кога јадат и колку спијат. Резултатите покажале дека отстапувањата од нормалниот ноќен сон, негативно се одразуваат на нивото на шеќер во крвта.
XS
SM
MD
LG