Достапни линкови

Рускиот вицепремиер Шувалов со приходи од 12,6 милиони долари


Рускиот вицепремиер Игор Шувалов
Руската влада ги објави листите со приходи на политичките лидери во земјата. Премиерот Владимир Путин пријавил приход од 124 илјади долари во минатата година, а претседателот Дмитри Медведев 114 илјади.
Вицепремиерот Игор Шувалов пријавил заеднички семеен приход од 12,6 милиони долари. Швалов кој е близок сојузинк на Путин изјави дека остварил голем приход од мултимилионски инвестиции во државните компании преку офшор фондови. Тој имал приход од 325 илјади долари, а неговата сопруга Олга од 12,3 милиони долари.
XS
SM
MD
LG