Достапни линкови

Иванов-потребна е нова ера на регионална соработка во ЈИЕ


Претседателот Ѓорѓе Иванов
Претседателот Ѓорѓе Иванов во обраќањето на претседателската сесија „Глад, сиромаштија и невработеност“ во Измир порача дека не може да има траен мир и соработка без одржлив и забрзан развој, без учество на сите земји и општествени групи во развојот. Според него, потребна е нова ера на регионална соработка во Југоисточна Европа и во Евроазија, со конкретни проекти во економијата и со инфраструктурното и енергетското поврзување.
На патот кон евратланските интеграции, Иванов рече дека не треба земјите да се стекнат само со членска карта, туку да бидат интегрирани европските стандарди во целиот регион.
XS
SM
MD
LG