Достапни линкови

Американската влада поднесе тужба против Ејпл и неколку големи издавачки куќи, обвинувајќи ги дека се здружиле и колективно утврдиле цена на електронските книги за дигиталната продавница на Ејпл. Правобранителот Ерик Холдер изјави дека таквата акција ги чини потрошувачите милиони долари. Ова соопштение се совпаѓа со она на Европската Унија во кое се вели дека Ејпл и 4 големи издавачки куќи се подготвени да се спогодат за антимонополски случај во ЕУ.
XS
SM
MD
LG