Достапни линкови

Проблеми со денационализацијата во Романија


Романските власти денеска соопштија дека нема да можат да им ја исплатат целосната вредност на сопствениците на имотите кои им биле одземени за време на комунизмот. Официјалниот претставник на Агенцијата за денационализација, Дорина Даниелеску изјави дека Владата сака да плати само 15 проценти од вредноста на овие имоти во период од 10 до 12 години.
Се проценува дека во земјата има околу 40.000 поранешни сопственици на кои треба да им биде исплатена компензација.
XS
SM
MD
LG