Достапни линкови

Партиите во расправа за награда или улица во чест на Киро Глигоров


Пратеничката група на СДСМ до Собранието достави предлог за воведување на награда „Киро Глигоров", како највисоко признание за меѓународна афирмација на Македонија, заштитата на државните интереси, промоција на човековите права, демократијата, соживотот, долгогодишни остварувања во областа на науката и на другите државни приоритети и вредности на државата.
ВМРО ДПМНЕ реагираше дека по иницијатива на партијата, Град Скопје има донесено одлука улица во градот да го носи името на Киро Глигоров. Според соопштението, тоа е добар начин на почитување на ликот и делото на Глигоров.
XS
SM
MD
LG