Достапни линкови

Препукувања на партиите за функционирањето на НБРМ


Амблемите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ
СДСМ соопшти дека контроверзен чекор е промената на начинот на купување благајнички записи на Народна банка. Според нив, тоа ќе произведе еден сигурен губитник, една неизвесност и двајца сигурни добитници, а тоа може да ја засегне независноста на Банката.
ВМРО-ДПМНЕ реагираше дека ставот на СДСМ претставува срамен партиски напад врз инстутуција како НБРМ, која е дел од симболите на независноста на Македонија.
XS
SM
MD
LG