Достапни линкови

Недела на здравјето и среќата во Туркменистан


Туркменистан - Вежби за време на работа како дел од "Неделата на здравјето и среќата"
Туркемнистан ја забрани продажбата на алкохол за време на така-наречената "Недела на здравјето и среќата", а оваа мерка ќе се применува до средината на наредната недела. "Неделата на здравјето и среќата" во Туркменистан започна во понеделникот на иницијатива на претседателот Гурбангули Бердимухамедов со цел да се промовира здравиот животен стил. Официјалниот назив на вториот петгодишен мандат на претседателот Бердимухамедов е "Период на моќ и среќа".
XS
SM
MD
LG