Достапни линкови

Давесет години од почетокот на војната во БиХ


Во Сараево денеска се одбележуваа дваесет годишнината од почетокот на војната во Босна и Херцеговина и од опсадата на градот. По тој повод се одржува манифестација под името ,,Сараевска црвена линија,, на која ќе бидат поставени 11 541 црвени столици, во знак на сеќавањето на бројот на убиени граѓани на Сараево. Во текот на војната која заврши во 1995 година загинаа над 100 илјади луѓе додека два милиона беа расселени.
XS
SM
MD
LG