Достапни линкови

Отстранување на експлозивни направи на Косово


Експерти за деминирање ќе го обноваат процесот за отстранување на експлозивните направи на територијата на Косово, останати од војната во 1998 и 1999 година. Од мини досега загинале 114 луѓе, а повредени се 450.
За да отпочне деминирањето потребено е да омекне земјата, за да можат деминерите да ги скенираат реоните, во кои се претпоставува дека има мини.
XS
SM
MD
LG