Достапни линкови

Шест кандидати предложени за нови редовни членови на МАНУ


Зградата на МАНУ
Профeсорите Гале Галев, Михаил Петковски, Зоран Караџов, Нада Поп-Јорданова, Трајче Стафилов и писталот Ефтим Клетников, се предложени за нови редовни членови на Македонската академија на науките и уметностите.
Претседателството на МАНУ соопшти дека од 17 април ќе бидат ставени на јавен увид Билтенот на Академијата со предлозите и мислењата на одделенијата, како и трудовите на предложените кандидати.
XS
SM
MD
LG