Достапни линкови

Папата против реформи во Римокатоличката црква


Папата Бенедикт 16
Папата Бенедикт ги осуди свештениците кои го доведоа во прашање ставот на Римокатоличката црква за целибатот на мажите и хиротонијата на жените. Според него, тие направиле чекор да променат нешто во црквата врз основа на нивните идеи без да ги земат во предвид последиците врз верата на 1,3 милијарди луѓе.
Група на свештеници повика на укинување на целибатот и на отварање на нови позиции за жените поради недостигот на свештеници.
XS
SM
MD
LG