Достапни линкови

Мудис го намали кредитниот рејтинг на БиХ


Агенцијата Мудис соопшти денеска дека го намалила кредитниот рејтинг на Босна и Херцеговина од Б2 на Б3. Клучните причини за намалување на бонитетот на БиХ се влошувањето на фискалната состојба, вклучувајќи ја и појавата на големи структурни дефицити, како и ограничен пристап на финансирањето на пазарот.
Според извештајот, агенцијата размислува и за натамошно намалување на рејтингот на земјата.
XS
SM
MD
LG