Достапни линкови

Фронтекс-Грција неможе сама да се соочи со протокот на имигранти


Имигранти во Грција
Агенцијата за надворешните граници на Европската унија, Фронтекс соопшти дека Грција има потреба од помош, бидејќи не може сама да се соочи со големиот проток на нелегални имигранти, Според податоците, во 2011 година се спречени 57 илјади лица, кои се обиделе нелегално да ја минат границата на Грција.
Агенцијата смета дека контролата на границите не може да го реши проблемот, туку потребно е да се постигне спогодба со соседните земји и со државите од кои доаѓаат имигрантите.
XS
SM
MD
LG