Достапни линкови

НАТО-стресот причина за нападите врз странските сили во Авганистан


Војници на НАТО во Авганистан
НАТО соопшти дека личните проблеми и стресот од борбите се причината за нападите на авганистанските безбедносни сили врз странските војници, а не талибанците.
НАТО ги зголеми безбедносните мерки за да ја спречи појавата на нови инциденти по убиството на 17 странски војници од авганистанските сили во оваа година.
XS
SM
MD
LG