Достапни линкови

Украина-Тимошенко ќе се лекува надвор од затворот


Поранешната премиерка на Украина Јулија Тимошенко
Украинското обвинителство донесе одлука да и дозволи на поранешната премиерка Јулија Тимошенко да се лекува надвор од затворот. Минатиот месец тим на доктори од Германија и Канада ја прегледаа Тимошенко, при што заклучија дека и е потребен итен медицински третман.
Тимошенко, која е осудена на седум години затвор изјави дека докторите не успеале да и ја обезбедат потребната нега.
XS
SM
MD
LG